Fii liderul unei afaceri de succes

Despre Antreprenori, Vanzari, Profit, Strategie, Echipa, Brand

executive coachingAntreprenori de succes si deopotriva cercetari intreprinse de universitati de renume din toata lumea, au cazut de acord asupra catorva caracteristici esentiale care sunt corelate cu

succesul remarcabil si sustenabil al unor afaceri.

Iata care sunt pilonii de sustinere ai afacerilor performante:

  1. Vanzarea este transferul de entuziasm.” spune Brian Tracy, nume de referinta in zona de training si dezvoltare antreprenoriala, speaker international si autor de mare succes.

Entuziasmul presupune mentinerea optimismului, a pasiunii, chiar si in situatiile mai putin fericite. Asta inseamna ca entuziasmul implica de asemenea excelente abilitati de rezolvare de probleme.

  1. Orientarea spre client sau “customer focus”. Asta presupune interesul autentic pentru nevoile si problemele clientului, cultivarea relatiei cu clientul, dorinta autentica si generoasa de a avea clienti multumiti si fericiti.

Se spune ca un client fericit este o carte de vizita, un promotor entuziast al afacerii tale. Asta iti creaza reputatia pe care ti-o doresti in piata si iti consolideaza brandul!

  1. Diferentierea de concurenta. Aple a reusit sa fie altceva decat un mar in ladita cu mere. Nu-i asa ca nu pare o treaba simpla sa fii un mar care iese in evidenta?!

Cum te diferentiezi de concurenta?

O poti face prin locatie, o poti face prin produs, dar cu siguranta si intotdeauna o faci prin tine insati si implicit prin echipa ta!

Fii expert. Fii creativ.

Este valabil si pentru echipa ta!

  1. O afacere de succes este un maraton, nu un sprint!

Fii perseverent. Fii disciplinat. “Keep an eye on the ball.”

Fa-ti o strategie pe termen lung mediu scurt.

Cel mai dificil lucru este sa iti mentii motivatia si sa fii perseverent atunci cand traversezi o perioada de acumulari, de platou, cand actiunile pe care le faci par sa nu aduca nimic. De aceea trebuie sa ai o harta si sa stii ca te afli pe drumul spre succes.

  1. Patreaza un echilibru sanatos munca – viata personala. Ecologia te va ajuta sa mentii toate celelalte aspecte la un nivel ridicat. Cand participi la un maraton inveti sa-ti conservi energia si sa o gestionezi intelept.

Asta este valabil si pentru echipa ta!

  1. Orice afacere de succes cere o echipa de succes!succes

 

Pentru a afla cum iti creezi si cum mentii o echipa de succes, care sunt elementele esentiale si cum le pui in practica, trimite mesaj aici cu adresa ta de mail si subiectul VREAU!

Vei primi materialul pe mail, in format pdf, GRATUIT.

Un material structurat, simplu de inteles si usor de aplicat!

Tot ce ai de facut este sa ceri acum. Scrie-ti adresa de mail pe care vrei sa primesti materialul si  VREAU! la subiect mesaj.

Piatra Filozofala a dezvoltarii personale

In articolul de fata este vorba despre piatra filozofala a dezvoltarii personale. Piatra filozofală, daca nu ai auzit inca …

Dependenta

Care este rolul dependentei? Ce ascunde dependenta si care este solutia pentru a o vindeca? In continuare vom incerca …

Exista viata dupa divort

Un divort este o experienta de viata provocatoare, traumatizanta, si destul de des declansatoare de criza personala si/sau …