Evaluare si profil psihologic

Cunoastere, Autocunoastere, Analiza si Dezvoltare personala si/sau organizationala

 

Testarea (personalitatii, aptitudinilor, abilitatilor, competentelor, cunostintelor) sta la baza elaborarii unui profil psihologic si este de cele mai multe ori o practica utila sau necesara. Atata timp cat nu se abuzeaza de ea si nu este un scop in sine, aduce informatii utile si economiseste din timpul alocat pentru evaluare, ca prim pas intr-un demers mai amplu vizand dezvoltarea personala, profesionala si/sau organizationala.

Din curiozitate sau de nevoie, ajungem sa ne punem intrebari despre cine suntem noi...

  • Oare cum sunt eu cu adevarat?
  • Oare eu sunt asa cum cred ca sunt?
  • Oare ceilalti cum ma vad de fapt?
  • De ce ceilalti nu ma vad asa "cum sunt"?
  • Cine suntem? Cum suntem? Cu cine ne potrivim si de ce? Cum am putea sa fim mai buni sau sa ne intelegem mai bine cu x si cu y? Care este secretul care, dezvaluit, ne-ar ajuta sa intram in gratiile sefului sau sa avem mai multi prieteni? Sau cum am putea sa devenim mai populari in echipa din care facem parte?….Si alte si alte aspecte ne vin la un moment dat in minte sau ne trezesc curiozitatea.

 

profil psihologic

evaluare psihologica

Exista teste si teste, unele mai relevante decat altele, unele usurele si distractive si altele cu adevarat serioase si necesare pentru evaluare si profil psihologic.

Eu va propun o serie de instrumente care au la baza studii relevante, sunt validate stiintific si etalonate pe populatia romaneasca. Propria mea experienta, cat si cea a altor colegi, m-a convins de asemenea de validitatea si relevanta lor.

Veti beneficia de un raport cuprinzator si detaliat, cu informatii relevante si pe intelesul dvs.

Va va ajuta sa va cunoasteti mai bine, chiar daca va cunoasteti suficient de bine. Va va releva intr-o maniera structurata, explicita, diferitele dimensiuni ale personalitatii dvs. si in ce fel sunt relevante separat, corelate sau in ansamblul lor. Veti constientiza care sunt atuurile dvs. si in ce fel le puteti valorifica mai bine, atat din punct de vedere personal cat si profesional. Veti sesiza care sunt zonele de dezvoltare pe care le puteti aborda si care ar fi cea mai potrivita maniera. Va va deveni mult mai clar si usor sa va definiti obiectivele, sa va imbunatatiti relatiile si sa va cresteti performantele. Sau macar veti sti de unde sa incepeti si sa decideti încotro va indreptati.

De asemenea exista posibilitatea de a evalua abilitati si competente specifice, in functie de scopul evaluarii.

Acesta poate fi un prim si important pas in a va alege sau re-defini cariera. Sau poate fi un prim pas in demersul dvs. de dezvoltare personala. Poate fi punctul de plecare in ceea ce decideti ca vreti sa fiti, sa faceti sau sa traiti de acum incolo, in acord cu cine sunteti dvs. cu adevarat si ce este important pentru dvs.

Puteti beneficia de evaluarea personalitatii, a unor abilitati si competente profesionale generale sau specifice, de evaluarea unor aspecte disfuctionale ce au ca rezultat insatisfactia personala sau lipsa starii de bine, de evaluarea unor abilitati cognitive, etc. Instrumentele folosite vor fi alese in functie de scopul testarii si de context.

Pentru detalii, pentru a initia o colaborare sau pentru a programa o sedinta individuala, accesati pagina contact.

Va multumesc si va astept cu drag!

Piatra Filozofala a dezvoltarii personale

In articolul de fata este vorba despre piatra filozofala a dezvoltarii personale. Piatra filozofală, daca nu ai auzit inca …

Dependenta

Care este rolul dependentei? Ce ascunde dependenta si care este solutia pentru a o vindeca? In continuare vom incerca …

Exista viata dupa divort

Un divort este o experienta de viata provocatoare, traumatizanta, si destul de des declansatoare de criza personala si/sau …